Nieuws uit Oudergem

 • Eind 2015 lanceerde de gemeente Oudergem als tweede gemeente in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een eigen mobiele applicatie ‘Oudergem Auderghem’ die je kan downloaden op smartphones en tablets. Wim Vanobberghen geeft ons wat meer uitleg hierover.
 • De gemeente Oudergem werkt aan de komst van fietsboxen. Dat zijn beveiligde en afgeschutte plaatsen op de openbare weg waar buurtbewoners hun fiets kunnen stallen. Open Vld-voorzitter Wim Vanobberghen juicht het initiatief toe, maar hoopt tegelijkertijd op een goede opvolging door de gemeente zodat zowel lange wachtlijsten als lege boxen vermeden worden.
 • Zit je met een aantal praktische vragen rond het gebruik van computers, smartphones, tablets of sociale media? Dan is de inleidende lezingenreeks over computergebruik georganiseerd door de gemeente Oudergem misschien iets voor jou.
 • Oudergem stelde tijdens de 11-juli viering de nieuwe gedenkplaten voor ter herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Jan De Ceuster, Thomas Philip Reiter en Wim Vanobberghen schreven daarvoor in mei 2015 een brief naar de gemeente met het verzoek om de oude platen, die in slechte staat verkeerden, te vervangen. Dat is intussen gebeurd.
 • In 2013 startte Net Brussel in Evere en Etterbeek een proefproject op waarbij organisch afval apart wordt opgehaald. Vanaf april dit jaar doen ook Oudergem, Sint-Pieters-Woluwe en Vorst mee.
 • Wim Vanobberghen
  Zoals eerder aangekondigd, krijgt ook Oudergem een eigen Vlaamse cultuurbeleidscoördinator. De gemeenteraad zette hiervoor in april 2014 het licht op groen en keurde eind september een overeenkomst met de Vlaamse Gemeenschapscommissie goed.
 • De bibliotheken van Sint-Pieters-Woluwe en Oudergem doneerden een groot pakket boeken aan thuisbibliotheek 'De Ruit' in het Nederlandse Venlo. Een particulier initiatief dat lezen, leren, dromen en reizen mogelijk maakt in een achterstandswijk.
 • Na een wat trage start lijkt gedeeld vervoer ook in Oudergem in opmars te zijn: zowel de vele Villostations als het Cambiostation Hermann-Debroux kennen een stijgend succes.
 • Brussel kampt al jaren met een gigantische achterstand inzake sportinfrastructuur. De aankomende sluiting van het zwembad van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) wegens renovatie zal het aanbod verder verschralen. Wim Vanobberghen, voorzitter Open Vld Oudergem, en Brussels parlementslid Carla Dejonghe vragen dan ook steun voor het renovatieproject gezien het grote tekort aan zwembaden in Brussel.
 • Wim Vanobberghen, voorzitter Open Vld Oudergem, zetelt voortaan in de Raad van Bestuur van de sociale huisvestingsmaatschappij van Oudergem.

Pagina's